Information till föräldrar och vårdnadshavare

Vi förstår att det är viktigt för föräldrar att känna sig trygga med deras barns onlineaktivitet och att webbplatserna de besöker är barnvänliga och åldersanpassade.

, tar vi barnens nätsäkerhet på allvar. Det är därför vi har skapat Nyckelspel, en barnvänlig domän där barn kan spela onlinespel i en barnvänlig miljö, fjärran från all reklam. På denna sida vill vi berätta lite mer om hur denna webbplats fungerar. Om du har ytterligare frågor, kontakta oss gärna på [email protected].

Vad är Nyckelspel?

Nyckelspel är en webbplats med gratis onlinespel för barn och ungdomar under 16 år. Alla spel du hittar på denna webbplats är webbläsarbaserade spel. Det innebär att dessa videospel kan spelas direkt via ditt läsarfönster utan att behöva ladda ner filer till dina enheter. De spel som erbjuds på Nyckelspel är gratis och det finns ingen reklam och inga funktioner att betala för.

Det här gör vi så att ditt barn ska vara tryggt på nätet

Val av spelinnehåll – Till Nyckelspel har vi ställt samman ett antal noga utvalda spel som passar för barn under 16 års ålder. För att kunna behålla kontrollen över vårt utbud av barn-anpassade spel förlitar vi oss inte på algoritmer, automatiskt utbud eller användargenererade förslag när det gäller de spel du hittar på Nyckelspel.

Inga flerspelarspel eller spel där man kan chatta – På Nyckelspel erbjuder vi inga flerspelarspel eller andra spel med funktioner där man kan chatta. Med sådana funktioner kan barnen komma i (oövervakad) kontakt med främlingar så vi har uteslutit denna typ av spel från Nyckelspel.

Pengar – De spel du hittar på Nyckelspel är gratis att spela och har inte heller något reklam. Det betyder att ditt barn inte kan lägga ut några pengar eller göra några inköp på Nyckelspel.

Personuppgifter –Nyckelspel samlar inte in några personuppgifter om sina användare. Om du har frågor om saker som rör personuppgifter och cookies hittar du information i våra Privacy policy. På denna sida hittar du dessutom mer information om hur man kontaktar vårt dataskyddsombud om du skulle undra över något.

Reklam – Vi tillåter ingen reklam på Nyckelspel.

Vad kan jag göra för att mitt barn ska vara säkert ute på nätet?

För att dina barn ska vara säkra på internet är det viktigt att komma överens med dem om några grundläggande säkethetsregler på nätet. Här kommer våra tips om vad som är viktigast att diskutera med barnen när de lär sig att använda internet.

  • Se till att ditt barn förstår att han/hon aldrig får lämna ut personlig information. Detta kan vara information som t.ex. deras namn, hemadress, e-postadress, telefonnummer och så vidare. Se till att barnet inser att det inte är säkert att dela denna information med personer man inte känner eller att lägga ut den den på nätet så att andra kan se.
  • Se till att ditt barn inser varför de aldrig får tala om lösenordet till något av deras konton.
  • Vet du vilket användarnamn ditt barn använder på nätet? Se till att de väljer ett säkert användarnamn. Ett säkert användarnamn får inte innehålla några personuppgifter eller olämpliga ord eller annat innehåll som drar till sig negativ eller olämplig uppmärksamhet.
  • Se till att ditt barn är ärligt om sin ålder när de ombeds ange sitt födelsedatum för att kunna få tillträde till innehåll på webbsidor.
  • Be ditt barn att omedelbart berätta för dig om de skulle hamna i en situation på internet t.ex. med en främmande person eller innehåll som bryter mot dina regler.

Om du ändå oroar dig för dina barns onlinesäkerhet kan du undersöka andra åtgärder som föräldrar kan vidta som t.ex. filtreringstjänster och/eller hårdvaru/mjukvarulösningar som passar din familjs behov.